Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge
Amb què es fa?:
Els ingredients per a
preparar un morter d’all i oli son els que apareixen en la imatge següent:
Mesures caseres:
-
1 got d’oli d’oliva
-
El suc d’una llima
-
1 cap d’all
-
1 culleradeta de sal
Com
es fa?:
En primer lloc, es
pelen i trossegen els alls i els fiquem en un morter (utensili de cuina fet de
fang, apareix a l’esquerra de la imatge anterior). Amb la ajuda del boix
(utensili de cuina fet de fusta que s’utilitza per a moldre alguns aliments)
piquem els alls fins que queden desfets. Seguidament, afegim la sal (si es
grossa millor) i ho mesclem.
A continuació, es va
afegint l’oli d’oliva deixant-lo caure de forma continua i movent-lo
constantment amb el boix. Poc a poc augmentarà el volum i es formarà una pasta
homogènia. Per última afegirem el suc d’una llima.
Els percentatges de
macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a
una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
-
Energia: 3,79%
-
Proteïnes: 0,04%
-
Carbohidrats: 0,14%
-
Greixos: 3,6%
No hay comentarios:
Publicar un comentario