All i oli




Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge

Amb què es fa?:
Els ingredients per a preparar un morter d’all i oli son els que apareixen en la imatge següent:
Mesures caseres:
-           1 got d’oli d’oliva
-           El suc d’una llima
-           1 cap d’all
-           1 culleradeta de sal

Com es fa?:

En primer lloc, es pelen i trossegen els alls i els fiquem en un morter (utensili de cuina fet de fang, apareix a l’esquerra de la imatge anterior). Amb la ajuda del boix (utensili de cuina fet de fusta que s’utilitza per a moldre alguns aliments) piquem els alls fins que queden desfets. Seguidament, afegim la sal (si es grossa millor) i ho mesclem.

A continuació, es va afegint l’oli d’oliva deixant-lo caure de forma continua i movent-lo constantment amb el boix. Poc a poc augmentarà el volum i es formarà una pasta homogènia. Per última afegirem el suc d’una llima.

Els percentatges de macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
-           Energia: 3,79%
-           Proteïnes: 0,04%
-           Carbohidrats: 0,14%
-           Greixos: 3,6%

No hay comentarios:

Publicar un comentario