Arròs i conill




Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge

Amb què es fa?:

Els ingredients per a preparar arròs i conill per a 10 persones son els següents:
Mesures caseres:
-           1 conill mitjà
-           ½ got d’oli d’oliva
-           1 paquet d’arròs
-           ½ got de cigrons
-           1 cullerada de sal
-           1 pebrera
-           3 nyores
-           2 caps d’all
-           3 tomates
-           2 sobres de safrà

Com es fa?:

En primer lloc, sofregim  la nyora, els alls i la pebrera i ho reservem. Sabrem que la nyora està feta quan estiga d’un color més fosc. Després, trossegem el conill, el sofregim i afegim la tomata ratllada, el julivert, els alls i els cigrons que deuen estar en remull 12 hores aproximadament..  Seguidament posem l’aigua i el safrà.
Es posa la nyora i un grapat de sal en un morter i la piquem amb l’ajuda del boix i l’afegim a la paella. Deixem bullir durant 15 o 20 minuts.
Per últim, afegim l’arròs en forma d’espiral de dins cap a fora. Col·loquem la pebrera repartida per la paella i la deixem coure durant 10 minuts a foc fort i 10 minuts a foc lent. Opcionalment es pot decorar amb llima i julivert, tal i com es mostra a la imatge d’aquest plat.

Els percentatges de macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
-           Energia: 111,5%
-           Proteïnes: 57,21%
-           Carbohidrats: 24,1%
-           Greixos: 30,27%



No hay comentarios:

Publicar un comentario