Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge
Amb
què es fa?:
Els ingredients per a
preparar arròs i conill per a 10 persones son els següents:
Mesures caseres:
-
1 conill mitjà
-
½ got d’oli d’oliva
-
1 paquet d’arròs
-
½ got de cigrons
-
1 cullerada de sal
-
1 pebrera
-
3 nyores
-
2 caps d’all
-
3 tomates
-
2 sobres de safrà
Com
es fa?:
En primer lloc,
sofregim la nyora, els alls i la pebrera
i ho reservem. Sabrem que la nyora està feta quan estiga d’un color més fosc.
Després, trossegem el conill, el sofregim i afegim la tomata ratllada, el
julivert, els alls i els cigrons que deuen estar en remull 12 hores
aproximadament.. Seguidament posem
l’aigua i el safrà.
Es posa la nyora i un
grapat de sal en un morter i la piquem amb l’ajuda del boix i l’afegim a la
paella. Deixem bullir durant 15 o 20 minuts.
Per últim, afegim
l’arròs en forma d’espiral de dins cap a fora. Col·loquem la pebrera repartida
per la paella i la deixem coure durant 10 minuts a foc fort i 10 minuts a foc
lent. Opcionalment es pot decorar amb llima i julivert, tal i com es mostra a
la imatge d’aquest plat.
Els percentatges de
macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a
una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
-
Energia: 111,5%
-
Proteïnes: 57,21%
-
Carbohidrats: 24,1%
-
Greixos: 30,27%
No hay comentarios:
Publicar un comentario