Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge
Amb què es fa?:
Els ingredients per a preparar un putxero per a 20 persones són els següents:
Mesures caseres:
- 1 Pollastre i mig
- 4 potes de porc
- 3 cuixes de pavo
- 2 trossos de vedella
- 8 grapats de cigrons
- 8 creïlles
- 3 safanòries
- 1 xirivia
- 2 naps
- 3 rames d’api
- 2 grapats de bajoquetes
Per a preparar les pilotes utilitzarem els següents ingredients:
Mesures caseres:
- 1 coca de pa
- 5 rames de julivert
- 1 llima
- 4 ous
- 1 got de llet
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada de pinyons
- Carn picada
- sang
Com es fa?:
Per a preparar el putxero col·loquem una olla amb aigua, safrà, sal i els cigrons (en remull de la nit anterior). A continuació, anem afegint la carn i deixem bullir durant 2 hores.
Seguidament, pelem les safanòries, el nap, les creïlles i la xirivia i trossegem l’api i les bajoquetes i ho afegim a l’olla passades les 2 hores i ho deixem bullir 15 minuts.
Desprès, preparem les pilotes de la següent manera: s’esmolla la coca de pa, sense la escorça i la mesclem amb la sang. Incorporem la carn picada (de magre de porc i vedella) , els ous, la llet, els pinyons, el julivert, la llima i la sal i es barreja fins que quedi una mescla homogènia.
A continuació, es formen pilotes empastifant-les amb llima i s’afegeixen a l’olla bullint-les durant 20 minuts.
Els percentatges de macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
- Energia: 16,95%
- Proteïnes: 3,59%
- Carbohidrats: 8,3%
- Greixos: 5,02%
No hay comentarios:
Publicar un comentario