Arròs i bacallà


Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge

Amb què es fa?:

Els ingredients per preparar arròs i bacallà per a 5 persones, son els següents:
Mesures caseres:
-           1got i mig d’arròs
-           1 nyora
-           ½ pebrera
-           2 carxofes
-           10 alls tendres
-           6 bajoquetes
-           2 grapats de faves
-           3 grapats de pèsols
-           1 tros de coliflor
-           1 bacallà gran

Com es fa?:

Primerament, s’ha de dessalar el bacallà durant aproximadament  2 o 3 hores abans de preparar-lo. Desprès es trosseja i amb els trossos que no fem servir per a l’arròs (aletes, espines, galta, etc) els sofregim un poc i es posen en una cassola a bullir en aigua per fer el caldo per a l’arròs. Deixem bullir uns 20 minuts i el colem i reservem.
D’altra banda, es sofrigen els trossos de bacallà, es retira i sofregim la nyora, la verdura i per últim la tomata. Una vegada que estiguen les verdures i la tomata fetes les afegim al caldo anterior. Ho deixem bullir durant 15 minuts.
Per últim, en una paella posem el caldo amb les verdures i afegim l’arròs i els trossos de bacallà. Als 5 minuts afegim una picada de all, julivert i nyora.Desprès d’uns 10 minuts l’arròs està acabat, però ho deixem reposar 15 minuts.

Els percentatges de macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
-           Energia: 15,77%
-           Proteïnes: 8,46%
-           Carbohidrats: 3,16%
-           Greixos: 4,19%

No hay comentarios:

Publicar un comentario