Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge
Amb què es fa?
Els ingredients per preparar una olleta per a 5 persones són els següents:
Mesures caseres:
- 1 got d’oli d’oliva
- 3 fulles de bleda
- 2,5 naps
- ¾ de got d’arròs
- ¼ de got de llentilles
- ¼ de carabassa
- 3 rames de penca
- 1 ceba i mitja
- 5 creïlles
- 1 got de fesols
- 1nyora
- 1 grapat d’ametlla
- 1 sobre de safrà
Com es fa?
Trossegem totes les verdures (la ceba, els naps, la carabassa, les penques i les bledes). En una olla amb aigua freda fiquem els fesols durant una hora. En una altra olla posem les penques, les bledes i les llentilles durant 20 minuts per a escaldar-les. S’incorporen a l’olla amb els fesols.
A continuació, posem en una paella oli d’oliva i sofregim la ceba. Deixen que l’oli es refredi i ho afegim a l’olla. Afegim el safrà, la carabassa, el nap i una picada amb pa ratllat i ametlla picada.
Desprès afegim la creïlla i deixem coure durant tres quarts d’hora. Per últim afegim el arròs i deixem bullir durant 20 minuts.
Els percentatges de macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
- Energia:28,2 %
- Proteïnes: 3,62%
- Carbohidrats: 11,23%
- Greixos: 13,34%
No hay comentarios:
Publicar un comentario