Olleta borda


Per a visualitzar el video: Fer clic en la imatge

Amb què es fa?

Els ingredients per preparar una olleta per a 5 persones són els següents:
Mesures caseres:
-           1 got d’oli d’oliva
-           3 fulles de bleda
-           2,5 naps
-           ¾ de got d’arròs
-           ¼ de got de llentilles
-           ¼ de carabassa
-           3 rames de penca
-           1 ceba i mitja
-           5 creïlles
-           1 got de fesols
-           1nyora
-           1 grapat d’ametlla
-           1 sobre de safrà

Com es fa?
Trossegem totes les verdures (la ceba, els naps, la carabassa, les penques i les bledes). En una olla amb aigua freda fiquem els fesols durant una hora. En una altra olla posem les penques, les bledes i les llentilles durant 20 minuts per a escaldar-les. S’incorporen a l’olla amb els fesols.
A continuació, posem en una paella oli d’oliva i sofregim la ceba. Deixen que l’oli es refredi i ho afegim a l’olla. Afegim el safrà, la carabassa, el nap i una picada amb pa ratllat i ametlla picada.
Desprès afegim la creïlla i deixem coure durant  tres quarts d’hora. Per últim afegim el arròs i deixem bullir durant 20 minuts.

Els percentatges de macronutrients de la ingesta de referència per ració de un adult mitjà per a una dieta de 8400KJ/2000Kcal, són els següents:
-           Energia:28,2 %
-           Proteïnes: 3,62%
-           Carbohidrats: 11,23%
-           Greixos: 13,34%

No hay comentarios:

Publicar un comentario